Groep 3

We leren lezen en spellen met Veilig Leren Lezen. De bij Zoem helpt ons daarbij. Op het Puddingboomplein wonen Kim, haar opa, Sim en een hele gekke geit. Wanneer opa zijn verzinselpet op zet beleven we de leukste avonturen. 

Gaan we rekenen dan oefenen wij de getalrij, -symbolen en -beelden, splitsen, sommen tot en met 30. Ook leren we al omgaan met tijd, geld en de kalender. Dit alles wordt ondersteund door de methode: Getal en ruimte junior

Onze leerkrachten vinden het belangrijk dat we vooral ook spelend en bewegend leren. Door middel van spelletjes en beweegoefeningen oefenen we ongemerkt een heleboel.
Tot en met de kerstvakantie werken we ’s middags nog met het digikeuzebord. Dit kennen we nog van groep 1 en 2. We kunnen dan onder andere kiezen uit de lees/taalhoek, rekenhoek, bouwhoek en de huishoek. Daarnaast zijn er ook verplichte werkjes: knutselen en schrijven. Dit is om de overgang van groep 2 naar 3 kleiner te maken.  

We doen nog heel veel meer in groep 3, zoals schrijven, Engels, muziek, sociaal emotioneel, tekenen, handvaardigheid en gym.